Ingrediente
- 600 gr iaurt mai gras
- 3 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit cu bicarbonat
- 4 oua
- 1/2 lingurita sare
- 1 cana zahar
- coaja de la 1 lamaie
- coaja de la jumatate de portocala
- 2 plicuri cu zahar Bourbon
- ulei pentru prajit
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem incet peste compozitie; amestecam cu grija, pana obtinem un aluat moale, consistent care curge.
Incingem ulei intr-o craticioara si punem cu clestele de inghetata gramajoare de aluat la prajit. Cand incep sa se rumeneasca gogoselele, se intorc singure sau le ajutati.
Dupa ce s-au bronzat pe toate partile, le scoatem pe servet absorbant, lasam sa se raceasca putin, apoi le tavalim prin zaharul vanilat.
Servim simple, cu dulceata sau smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele rapide cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|