Ingrediente
- 1 kg faina
- 2 plicuri mici drojdie uscata
- 1 lgt sare
- 500 ml lapte
- 50 g unt ( noi am avut de casa)
- 200 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- Esenta de vanilie
- 1 lg ulei
- Ulei pt prajit
- Pt servit :
- zahar pudră
- dulceata
Mod de preparare
Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea.
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se încălzește ușor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda).
Peste faina punem ouale batute putin, adaugam laptele treptat, amestecând cu o lingura. După ce incorporam laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios. La sfarsit adaugam o lg de ulei.
Lăsăm aluatul la crescut cca. 40 min.
După ce a crescut aluatul, il impartim in 4 buc. Intindem o foaie si decupam cu formele dorite. Procedam la fel până terminam aluatul.
Intr-o cratiță punem ulei la incins. Cand s-a incins f bine, prajim gogosile.
Le servim pudrate cu zahar sau cu dulceata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|