Desert gogosi cu scortisoara

Postat de amalia01 in Dulciuri
19 Noi 2017 | 3112 vizualizari
Desert gogosi cu scortisoara

Am inceput sa simt gustul aluaturilor. Si mi s-a facut dor de gogosi pufoase si aromate. Dupa reteta mamei...putin personalizata.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 1 cana de zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 1 lgt scortisoara macinata
    • 1 cana de lapte
    • 2 lg margarina Rama Maestro
    • 1 ou
    • 1 cubulet de drojdie proaspata ( 25 g)
    • un praf de sare

Mai ai nevoie de:

  • ulei pentru copt
  • zahar pudra amestecat cu scortisoara

Mod de preparare

Faina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana dospeste ( cca 15 minute). Incepi sa framanti usor aluatul, adaugand treptat si restul ingredientelor ( ou, lapte, sare, zahar, zahar vanilat si scortisoara)  pana cand obtii o consistenta elastica. Aluatul trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului si sa nu se lipeasca de mana. Presari putin faina deasupra si lasi sa dospeasca la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul.  

Cand aluatul este gata, il asezi pe masa tapetata cu faina, unde il intinzi in foaie de cca 0,5 cm grosime.

Torni uleiul in tigaie si il lasi sa se infierbante bine.

 Din foaia de aluat tai diferite forme de gogosi si le coci in uleiul fierbinte, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.

 Scoti gogosile pe un servetel absorbant si presari deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara.

  Servesti imediat celor dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher

Desert gogosi glazurate

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...

Citeste continuarea

Desert gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de privatelaura

Desert gogosi glazurate cu ciocolata

Pregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 20:35
am un ceai langa mine, parca as lua si-o gogoasa Doua...
la 19.11.2017, 20:46
Ce bune trebuie sa fie gogosile si cu scortisoara!
la 19.11.2017, 20:56
bune
la 19.11.2017, 21:30
Ce gogosele bune!
la 19.11.2017, 22:58
Eu servesc cu lapte

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking