Ingrediente
- Un cub mic drojdie proaspata,
- 100 g zahar,
- 250 ml apa calduta,
- 250 ml lapte caldut,
- 1 lingurita cu sare,
- 2 oua,
- Coaja de lamaie,
- Faina cat cuprinde,
- Ulei pentru framantat;
- Zahar pudra vanilat in casa
- Dulceata de caise
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic.
Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul bucati mai mici care se lucreaza pe rand. Se intinde prima bucata intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu o forma de patiserie. Eu am facut forme diferite, dar inimioarele au fost preferatele mele si le-am dedicat Oanei pentru reteta ei :)
Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii.
Se servesc cu dulceata preferata sau zahar pudra vanilat in casa.
Timp total: aprox 2h 40min
Portii: 12
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi – Inimioarele Oanei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|