Desert gogosi – Inimioarele Oanei

Postat de ancutsa in Dulciuri
3 Sep 2017 | 2011 vizualizari
Desert gogosi – Inimioarele Oanei

Pentru concursul “Fii Chef Bucataras Inspirat”, am pregatit niste gogosi pufoase in forma de inimioare, inspirata de reteta Oanei: https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-reteta-video-65501.html Am modificat putin cantitatile in functie de resursele mele, am inlocuit untul topit cu ulei, iar in loc de 500 ml lapte am folosit 250 ml lapte si 250 ml apa. In plus, am folosit mai putin zahar la compozitie pentru a le servi la final cu dulceata de caise (preferata alor mei) sau zahar pudra vanilat in casa (preferatul meu).

Ingrediente

  • Un cub mic drojdie proaspata,
  • 100 g zahar,
  • 250 ml apa calduta,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 2 oua,
  • Coaja de lamaie,
  • Faina cat cuprinde,
  • Ulei pentru framantat;
  • Zahar pudra vanilat in casa
  • Dulceata de caise

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic.

Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul bucati mai mici care se lucreaza pe rand. Se intinde prima bucata intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu o forma de patiserie. Eu am facut forme diferite, dar inimioarele au fost preferatele mele si le-am dedicat Oanei pentru reteta ei :)

 

Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii.

 

Se servesc cu dulceata preferata sau zahar pudra vanilat in casa.

 

Timp total: aprox 2h 40min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi – Inimioarele Oanei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

Postat de deyutzky

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si...

Citeste continuarea

Prajitura cu strugurei

Postat de Valclaudia

Prajitura cu strugurei

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2017, 20:30
Inimioare drăguțe și dulci!
la 03.09.2017, 20:54
Ce bune ar fi mâine lângă cafea!
la 03.09.2017, 21:05
bun
la 03.09.2017, 21:48
Multumesc mult, Rodica!
la 03.09.2017, 21:48
Merisor, ma bucur mult de vizita!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking