Desert melcisori de post, cu halva

Postat de privatelaura in Dulciuri
21 Mar 2019 | 3923 vizualizari
Desert melcisori de post, cu halva

Un dulce rapid, de post si usor de pregatit. Il puteti savura la un ceai sau poate chiar la pachetul de servici/ scoala. Nici nu va imaginati cat de buni au iesit.  

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina alba de grau
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 30 gr zahar
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic cu zahar cu scortisoara
  • umplutura:
  • halva cu cacao Feleacul

Mod de preparare

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un stergar, se lasa in loc cald la dospit.

Se porneste cuptorul, la 170 grade C, coacere sus/ jos, cu ventilatie.

Dupa ce a crescut frumos, se scoate pe un blat infainat. Se mai framanta usor, apoi se lasa deoparte. Se desface un pachet de halva, de care doreste fiecare, gama este variata. Se faramiteaza intr-un castronel. Aluatul se portioneaza in jumatate, se intind foi dreptunghiulare, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Se presara halva pe toata suprafata aluatului, se presara putina scortisoara sau ce doreste fiecare. Se ruleaza strans, apoiu se taie rondele cam de 3 cm. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Dupa ce s-au format toate, se acopera tava cu un stergar curat si se mai lasa 15 minute, in loc cald.

Se pun la copt apoi, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos. Nu trebuie tinute mai mult fiindca sunt micute si se coc repede. Se scot apoi din cuptor, se acopera tava cu un stergar si se lasa la temperat.

Se servesc calde, alaturi de un ceai fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori de post, cu halva" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Melcisori cu nuca

Postat de privatelaura

Melcisori cu nuca

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte.  Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si menta

Postat de sufletista

Fursecuri cu ciocolata si menta

Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2019, 12:52
buni buni
la 21.03.2019, 19:04
Buni si de post!
la 21.03.2019, 19:39
Sunt tare buni, am facut si eu!
la 21.03.2019, 20:01
Vreau si eu niste pufosi din astia
la 21.03.2019, 20:27
Bun ❤️❤️❤️

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking