Ingrediente
- 500 g faina
- 3 oua
- 250 ml lapte caldut
- 100 g unt
- 1/2 cub drojdie proaspata
- 1 lamaie (coaja+zeama)
- 3 plicuri zahar vanilat
- un praf sare
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu sarea, untul si drojdia cam 5 minute.
Se adauga laptele caldut, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie.
Se adauga faina si se omogeniseaza cu mixerul la viteza mica.
Se lasa 25-30 minute la crescut.
Se pune uleiul la incins, intr-o cratita, cam de 3-4 cm ca sa se prajeasca in baie de ulei, gogosile.
Se pune aluatul, in ulei incins, cu lingura data prin ulei si se rumenesc gogosile pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se pun pe un platou si se presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi la lingura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|