Ingrediente
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 25 g drojdie
- 70 g zahăr
- 2 buc gălbenușuri
- după preferințe coaja de la o lămâie
- 50 g unt topit
- 5 g sare
Mod de preparare
Amestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit.
Turnăm compoziția lichidă peste făină. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat. Frământăm aluatul 10 minute și îl lăsăm 15 minute într-un loc călduț.
Formăm 12 bile de aluat și le lăsăm la dospit 30 de minute. Fiecare bilă va avea între 75 -80 de grame.
Prăjim gogoşile în ulei încins timp de 2 minute pe fiecare parte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|