Ingrediente
- 200 grame iaurt
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri zahar esentă de vanilie
- un praf copt
- 300 grame făină
- coaja rasă de la o lămaie
- un pliculet de zahăr vanilat
Mod de preparare
Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul.
Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie. Va ieși un aluat moale, cremos,cum este cel de clătite dar mai gros.
Puneti uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi, o cantitate cam de 2 sau 3 degete .
Lăsați uleiul să se încingă bine. Apoi, cu o lingură inmuiata in uleiul incins, luati din aluat şi turnati direct în tigaia cu ulei încins.
Coaceti gogosile pe amîndouă partile, apoi le scoateți cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei. Se pudreaza cu zahăr vanilat cand sunt calde.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase, facute cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|