Cozonac cu branza

Postat de Dea_Dea in Dulciuri
15 Mai 2013 | 6688 vizualizari
Cozonac cu branza

Un cozonac tare bun si tare apreciat de ai mei!

Ingrediente

ALUAT:(2 cozonaci)

  • 300 ml lapte
  • 2oua
  • 15 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 700-800 gr faina
  • esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri gris
  • 1 ou

UNGERE:

  • apa, zahar

Mod de preparare

Aluatul:

Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se framanata pana se desprinde de pe vas.La final se adauga uleiul treptat  si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA:

Se amesteca toate ingredientele la un loc.

Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarul, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.

Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2013, 09:34
la 15.05.2013, 09:35
la 15.05.2013, 09:36
la 15.05.2013, 09:38
Minunat!
la 15.05.2013, 09:43
Multumesc dragilor

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking