Cozonac cu branza

Postat de iri_love in Prajituri
24 Iul 2012 | 7184 vizualizari
Cozonac cu branza

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 kg de faina,
  • 300 gr zahar,
  • 1 1/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri de untura,
  • 6 oua+1 oude uns deasupra,
  • 50 gr drojdie,
  • 200 g unt,(margarina delma)
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • o lingurita de sare,
  • unt de uns tava,
  • stafide.
  • pentru compozitia de branza:
  • 400 g de branza bine scursa,
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • stafide,
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul.  

Separat se topeste margarina si untura. Faina se aseaza intr-un lighean, formandu-se o gaura in mijloc si se adauga pe rand, drojdia, laptele, galbenusurile si se incepe sa se framante. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, stafidele si esenta. In timp ce se framanta se adauga putin cate putin margarina topita pana o terminam si aluatul formeaza bule si se desprinde usor de pe maini. Se lasa la crescut la loc calduros, timp in care pregatim compozitia de branza .   

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4 parti egale si luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul. Adaugam un strat din compozitia de branza (amestecand ingrediente). Rulam si asezam sulul format intr-o tava care am uns-o cu unt.

Facem asa cu toate bucatile de aluat. Inainte de a baga la cuptor tavile, ungem cu ou fiecare cozonac in parte. Lasam la cuptor 50 de minute si le scoatem, le lasam sa se raceasca un pic si apoi le pudram cu zahar pudra.  

Este la fel de bun ca si cel cu nuca.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2012, 22:16
in sfarsit a aparut si desertul, credeam ca nu ne da nimeni desert in seara asta bun
la 24.07.2012, 22:18
N-am facut niciodata cozonac cu branza... Foarte interesant!
la 24.07.2012, 22:19
ce bun e!
la 24.07.2012, 22:34
merisor ma chinui de 2 luni sa postez cozonacul dar nu gaseam energia necesara,dar ma bucur ca iti place
la 24.07.2012, 22:35
simona merita sa incerci ,este fff gustos

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking