Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
27 Dec 2013 | 4293 vizualizari
Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Facusem demult o pasiune declarata pentru Stollen, imi plac combinatiile de fructe confiate cu aluatul dulce si aromat al cozonacului nemtesc, m-a vrajit din prima clipa. Incredibil de gustos este cu branza de vaci, prune uscate si stafide, presarata la final cu zahar pudra cu aroma de vanilie si scortisoara. De ceva vreme, Lidl ne ademeneste cu variate arome de Stollen si pentru ca nu sunt adepta dulciurilor industrializate, mi-am luat inima in dinti si am copt propriul meu Stollen, aromat asa cum imi place mie, condimentat putin cu scortisoara, partial din faina integrala si imi place nespus de mult ca nu trebuie dospita neaparat ci se poate coace si cu praf de copt, sau cel putin cozonacul meu nemtesc de asta a avut parte si nu s-a plans nimeni de el, din contra.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 500 grame branza de vaci;
  • - 100 grame faina integrala;
  • - 250 grame faina alba + pentru presarat;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 100 grame stafide;
  • - 100 grame prune uscate;
  • - 50 grame unt + 30 grame topit pentru uns;
  • - un praf de sare de mare;
  • - coaja rasa de la o portocala;
  • - 100 grame zahar brun;
  • - 1/2 lingurita scortisoara;
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie + pentru presarat;
  • - 40 grame zahar pudra pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare.

2. Se adauga scortisoara si se amesteca.

3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele uscate.

4. Se adauga coaja de portocale, untul la temperatura camerei si zaharul brun, vanilia si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele.

5. Se omogenizeaza amestecul de branza de vaci cu faina si se framanta pana se obtine un aluat.

6. Se formeaza un aluat de aproximativ 5 cm grosime de forma ovala sau cat permite lungimea tavii si ingusta de 10 cm. 

7. Se modeleaza prin apasare din fata inspre inapoi, dupa care se aduc partile laterale peste aluat si se apasa in jos, usor.

8. O parte a aluatului se apasa mai jos, cealalata jumatate ramanand usor mai sus, astfel va capata dupa coacere acea forma specifica stollenului. 

9. Se introduce la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 60-70 de minute pana se rumeneste.

10. Se scoate din cuptor si imediat se unge cu unt topit dupa care se presara cu mult zahar pudra aromat cu vanilie si scortisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert prajitura Buburuza

Postat de oanapl

Desert prajitura Buburuza

Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina...

Citeste continuarea

desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Postat de Ina

desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.  Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2013, 14:37
buna
la 27.12.2013, 14:44
Ma gandeam si eu sa-l fac de Craciun, poate data viitoare!
la 27.12.2013, 14:46
arata minunat!
la 27.12.2013, 14:46
Suuuper!!! Imi place tare mult si sper sa-l probez cat de curand!
la 27.12.2013, 14:47
Mmmm cu oarfum de .......scortisoara!Ce-mi placeeee!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking