Cozonac cu branza de vaci

Postat de momo121 in Dulciuri
23 Mai 2014 | 24714 vizualizari
Cozonac cu branza de vaci

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 700-750g faina
  • 200ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 100g unt
  • 180g zahar (dupa preferinte)
  • 3 oua
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale/lamaie (dupa preferinte sau ambele)
  • sare

Pentru umplutura de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar ( sau dupa gust)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3-4 oua
  • sare
  • esenta de porocale

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar

Optional:

  • stafide pentru umplutura
  • mac pentru pus peste cozonaci dupa ce i-am uns

Mod de preparare

Pentru aluat:  Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.

Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut un gol si am turnat maiaua, peste am pus ouale batute, laptele caldut cu zaharul si vanilia, esenta de portocale si coaja de portocala am amestecat pana am omogenizat toate ingredientele si la final am adaugat untul topit si caldut si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si fara sa se mai lipeasca de maini.

L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la loc caldut, invelit in folie de plastic.

Pentru umplutura:

Branza am mestecat-o bine cu putina sare, apoi am pus ouale, zaharul, vanilia si putina esenta de portocale; (eu am avut branza mai tare de vaci si nu a fost nevoie sa ii mai pun gris sau faina, dar daca este necesar puteti adauga 1-2 linguri).

Aluatul dupa ce a crescut, l-am impartit in 2. Pe masa, am pus putin ulei, am intins prima foaie, pe urma am pus jumatate din umplutura si am rulat, apoi am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat sa mai creasca putin in tava si pe urma am uns cozonacii si i-am bagat la cuptor pentru aprox. 1 ora 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 17:55
la 23.05.2014, 17:57
la 23.05.2014, 19:05
Deliciu!
la 23.05.2014, 19:28
la 23.05.2014, 19:43
Super au iesit!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking