Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

Postat de momo121 in Dulciuri
23 Mai 2014 | 25503 vizualizari
Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

 Cozonac cu branza de vaci, o reteta foarte gustoasa. Branza confera o textura speciala aluatului, iar gustul este unul bogat si gustos. Pentru Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, unt, zahar, oua, branza de vaci, stafide.

Ingrediente

Ingrediente Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

Pentru aluat:

  • 700-750g faina
  • 200ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 100g unt
  • 180g zahar (dupa preferinte)
  • 3 oua
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale/lamaie (dupa preferinte sau ambele)
  • sare

Pentru umplutura de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar ( sau dupa gust)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3-4 oua
  • sare
  • esenta de porocale

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar

Optional:

  • stafide pentru umplutura
  • mac pentru pus peste cozonaci dupa ce i-am uns

Mod de preparare

Cum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

Pentru aluat:  Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.

Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut un gol si am turnat maiaua, peste am pus ouale batute, laptele caldut cu zaharul si vanilia, esenta de portocale si coaja de portocala am amestecat pana am omogenizat toate ingredientele si la final am adaugat untul topit si caldut si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si fara sa se mai lipeasca de maini.

L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la loc caldut, invelit in folie de plastic.

Pentru umplutura:

Branza am mestecat-o bine cu putina sare, apoi am pus ouale, zaharul, vanilia si putina esenta de portocale; (eu am avut branza mai tare de vaci si nu a fost nevoie sa ii mai pun gris sau faina, dar daca este necesar puteti adauga 1-2 linguri).

Aluatul dupa ce a crescut, l-am impartit in 2. Pe masa, am pus putin ulei, am intins prima foaie, pe urma am pus jumatate din umplutura si am rulat, apoi am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat sa mai creasca putin in tava si pe urma am uns cozonacii si i-am bagat la cuptor pentru aprox. 1 ora .

Incearca si reteta de Cozonac fara framantare, o bunatate sau varianta de Cozonac moldovenesc.

Iti recomandam si reteta de Cozonac floare, si frumos si gustos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Inghetata de casa

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de casa

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga...

Citeste continuarea

Desert turtite impletite, cu magiun

Postat de RODIMUR

Desert turtite impletite, cu magiun

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 17:55
la 23.05.2014, 17:57
la 23.05.2014, 19:05
Deliciu!
la 23.05.2014, 19:28
la 23.05.2014, 19:43
Super au iesit!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking