Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
10 Apr 2022 | 4797 vizualizari
Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

Imi place sa experimentez diverse aluaturi, sa simt aluatul la mana atunci cand il framant, aluatul asta mi-a placut maxim iar gogosile au iesit tare pufoase. Am gasit reteta asta pe Savuros tv si am pus-o la pastrare, azi a fost zi de framantat gogosi ca tot a plouat si inca ploua.....

Ingrediente

  • 500 ml lapte 3,5% grasime, caldut
  • 125 ml apa calduta
  • 11 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 125 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg faina
  • Ulei pentru prajit cca 800 ml
  • Zahar pentru pudrat
  • nutella sau gem

Mod de preparare

Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat untul topit, nu fierbinte, cele 2 oua, esenta de vanilie, sarea si cele 2 linguri de zahar. Cu ajutorul unui tel am omogenizat compozitia. Intr-un castron incapator am pus faina cernuta si am turnat compozitia lichida, am amestecat cu o lingura de lemn apoi am framantat un aluat cu o densitate nici foarte moale dar nici densa, se simte la mana in timp ce framanti. Am uns putin castronul cu ulei am asezat aluatul in castron l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa-si dubleze volumul, la caldura. Dupa ce si-a dublat volumul am rasturnat aluatul pe blatul de lucru , l-am mai framantat 2-3 min, l-am impartit in doua si am intins foaie de cca 1 cm grosime, am decupat gogosile cu o forma speciala de gogosi, puteti sa le decupati si cu ajutorul unui pahar mai mare si unul mai mic pentru gaura din mijloc. Am asezat gogosile pe masa, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am mai lasat sa creasca cca 30 min. Am pus pe foc tigaia wok sa se incinga , am turnat uleiul si apoi am pus la prajit gogosile cate 3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un platou tapetat cu servetele , sa absoarba surplusul de ulei. O parte le-am pudrat cu zahar, altele le-am savurat cu nutella si gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca bicolora

Postat de Pungasa_Rogue

Budinca bicolora

Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

Postat de ela

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2022, 20:47
la 10.04.2022, 21:33
Foarte bune!
la 10.04.2022, 22:22
Ce bune sunt!
la 11.04.2022, 09:22
Bune!
la 11.04.2022, 19:33

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking