Desert gogosi (reteta 2)

Postat de ancutsa in Dulciuri
20 Mar 2021 | 3244 vizualizari
Desert gogosi (reteta 2)

Gogoșile, fie ele rotunde, inele, împletite sau de orice formă vă plac, sunt delicioase în week-end, când toată lumea ar mânca ceva bun. Dacă mai scoatem la testat și dulcețurile pregătite în vară, nu-ți mai trebuie altceva. De data aceasta le-am făcut cu îndulcitor, să poată mânca și tata, el le-a mâncat simple, iar noi, cu gem sau zahăr pudră. Dacă doriți, le puteți face numai cu zahăr (am scris la ingrediente echivalentul pentru îndulcitorul folosit de mine).

Ingrediente

  • 10 g drojdie uscată,
  • 2,5 ml îndulcitor / 2 linguri zahăr,
  • 300 ml lapte,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță cu sare,
  • 4 ouă L,
  • 70 ml ulei,
  • 800 g făină,
  • Coajă de lămâie, după gust,
  • Un vârf de cuțit vanilie Bourbon pudră,
  • 140 g făină pentru blatul de lucru,
  • Gem de caise / zahăr pudră

Mod de preparare

 

Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi să amesteci, iar restul de făină îl adaugi treptat (mie mi-au trebuit aprox 800 g în total la aluat). Încorporezi treptat și uleiul. Frămânți aluatul cu mâinile sau la robotul de bucătărie aprox 6 minute până obții un aluat neted, lucios, pufos, ușor moale.

Transferi aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, pulverizei puțin ulei pe aluat, îl netezești și îl acoperi cu folie alimentară. Îl lași la dospit o oră sau până își dublează volumul.

 

Răstorni aluatul pe pe blatul de lucru presărat cu făină și frămânți doar ușor, cât să-i dai formă. Împarți aluatul în două bucăți, ca să lucrezi mai ușor. Întinzi cu sucitorul fiecare aluat într-o foaie potrivită ca grosime, apoi decupezi gogoșile cu paharul sau o formă de patiserie. Poți scobi mijlocul cu un dui. Poți face gogoși rotunde, inel, împletite sau ce forme îți plac.

 

Prăjești gogoșile în uleiul încins (la 175 °C), rumenindu-le pe ambele părți.

Odată prăjite, transferi gogoșile într-o tavă mare pregătită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

Servești gogoșile cu gem sau zahăr pudră.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gogosi-9.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi (reteta 2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Postat de xana

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros. Ouale si...

Citeste continuarea

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Postat de Pungasa_Rogue

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Clatite: Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2021, 17:30
la 20.03.2021, 18:20
Foarte bune!
la 20.03.2021, 18:39
Doar 9 gogosi ai făcut?
la 20.03.2021, 19:18
Foarte tentante!
la 20.03.2021, 19:25
Vin la tine sa-mi dai, nu-mi place sa fac nici gogosi si nici clatite...dar fac...

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking