Desert gogosi unguresti / Farsangi fan

Postat de ctlina in Dulciuri
23 Feb 2019 | 3551 vizualizari
Desert gogosi unguresti / Farsangi fan

O reteta de gogosi ungureasca care se mananca cu ocazia carnavalului traditional care are loc in fiecare an inainte de Postul Pastelui. https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/gogosi-unguresti-farsangi-fan.html M-am inspirat de la aceasta reteta: https://savoriurbane.com/

Ingrediente

Pentru 10 gogosi :

  • 250 g faina
  • 125 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspata sau 4 g uscata
  • 25 g unt
  • 15 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita aroma naturala de
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor, dulceata, gem

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si  vanilia- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele caldut ramas treptat si continuam sa amestecam. La final adaugam untul topit si racit si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si  vanilia.

Amestecati si incorporati laptele caldut ramas. La final adaugam untul topit si racit si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 ore într-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou (grosime de 1 cm), taiati gogosile cu ajutorul unei forme de 8 cm.

Acoperiti-le cu un prosop si le lasati sa creasca inca 30 de minute.

Inainte de a le praji apăsați ferm în centrul fiecarei gogoase cu degetul  pentru a crea o cavitate.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.

Se presara cu zahar pudra si se umple cu dulceata sau gem fiecare cavitate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi unguresti / Farsangi fan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kringle Estonian

Postat de panacris

Kringle Estonian

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută,  ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să...

Citeste continuarea

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Postat de AdrianUdrea

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:12
Ce gogonate sunt
la 23.02.2019, 19:18
Faine și bine crescute!
la 23.02.2019, 19:19
la 23.02.2019, 19:19
la 23.02.2019, 19:26
Minunate!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking