Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Postat de RODIMUR in Prajituri
4 Ian 2018 | 3872 vizualizari

De obicei, pentru Revelion, în afară de două-trei prăjituri mai făceam un tort. Anul acesta, am vrut să probez premiul primit la concurs și am făcut un guguluf cu stafide și dulceață de fragi. Toate bune și frumoase, dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Am făcut compoziția și abia când am turnat o jumătate din ea în formă, mi-am dat seama că potrivit obișnuinței, făcusem o cantitate pentru forma mea veche, de 20 cm, iar forma primită ca premiu era de 27 cm... Așa că guguluful a ieșit foarte bun, dar cam scund... Așadar, ingredientele sunt pentru o formă de copt de dimensiuni mici. Dacă aveți o formă mai mare, va trebui să dublați cantitatea, ca să aveți un guguluf mai înalt.

Inapoi la reteta

Comentarii (40)

la 04.01.2018, 12:28
Foarte bun!
la 04.01.2018, 12:34
Delicios!
la 04.01.2018, 13:39
servesc si eu alaturi de o cana de ceai
la 04.01.2018, 15:11
Yami! Ce bine arată!
la 04.01.2018, 16:05
Mulțumesc frumos, Miki!
la 04.01.2018, 16:05
Îți mulțumesc frumos, Cristinuța!
la 04.01.2018, 16:06
Cu mare plăcere, Lau!
la 04.01.2018, 16:06
Mulțumesc frumos, Oana!
la 04.01.2018, 20:04
Este destul de mare tava, am observat si eu! Bun si aromat guguluful acesta! Iau o feliuta!
la 04.01.2018, 21:27
Bine, Rocsi! Tava este foarte bună, dar eu sunt de vină pentru că nu m-am gândit că e mult mai mare decât aceea în care făceam, de obicei, gugulufi... În fine, dacă mă gândesc puțin, parcă e bine și așa. Feliile sunt tocmai bune, iar gustul este delicios!
la 05.01.2018, 00:06
Ce bine arata
la 05.01.2018, 06:49
Mulțumesc frumos, Loredana!
la 05.01.2018, 10:05
fragii imi fac cu ochiul .Multumesc pentru sugestie la cantitati,am si eu o tava primita ca premiul.
la 05.01.2018, 10:47
Mulțumesc frumos, Ksenya pentru aprecieri! Mă bucur că precizările privind cantitățile îți vor fi utile! Eu am de gând să repet rețeta, în altă variantă și cu ingrediente dublate. Oricum, eu cred că și acum a ieșit bine. Chiar dacă feliile nu sunt înalte, arată bine și așa și au un gust foarte bun. Succes!
la 05.01.2018, 12:57
Mmmmm, cu dulceata de fragute.... (care-i atat de delicioasa, iar la noi si scumpa ca aurul, deci nu ne-am indura s-o punem la prajitura!). Si cu aluatul bun-bun, pe care vi l-am "furat" de la "TARTA" CU CAISE si-l tot folosim de atunci, in diverse combinatii si forme! La noi Guguluf-ul (orig: Gugelhupf) se face din aluat cu drojdie, cu mult unt si stafide, deci ca un fel de Brioche si-i o "coptura" tipica la Sarbatorile mari. Puteti face in aceasta forma si blat de tort, (e de fapt tipica ptr tortul "Frankfurter Kranz"= Coroana de Frankfurt), nu numai ca arata in final f. deosebit, dar se si feliaza f. frumos. Noi ne-am "indragostit" de poza 3, cea cu clasicul tel in spuma de oua (in locul vesnicelor palete de mixer ), mama spune ca-i trezeste amintiri induiosatoare Romanesti....

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking