Ingrediente
- 8 albușuri
- 8 linguri de zahăr tos fin
- 6 linguri de făină albă
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la o limetă
- 75 grame de mac
- unt pentru uns forma de copt
- Pentru decor:
- 100 grame de ciocolată menaj
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- ornamente decor
- 2 lingurițe de nucă de cocos
Mod de preparare
Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată ca o bezea.
Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și se continuă mixarea. Apoi se adaugă lingură după lingură, făina albă amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor, de jos în sus, pentru ca volumul cpmpoziției să nu scadă.
În cele din urmă se adaugă macul și se amestecă ușor, până ce compoziția este omogenă.
Se toarnă această compoziție în forma de copt, unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce guguluful se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și după ce guguluful se mai răcorește puțin, se desprinde ușor de pereții vasului, de jur împrejur, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.
Se răstoarnă ușor guguluful pe un platou și când este rece se glazurează cu ciocolată menaj, topită la bain marie, cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
Se decorează cu ornamente și nucă de cocos, cât timp glazura încă nu s-a întărit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|