Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
28 Iun 2017 | 2765 vizualizari
Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Desi nu prea fac inghetata in casa (pentru ca ai mei nu prea mananca si numai pentru mine, nu prea imi vine sa pregatesc), pot sa confirm a nu stiu cata oara ca este mult mai buna decat cea cumparata. Vorba mamei: se vede ca este facuta in casa, ca nu este apoasa, are cremozitate si consistenta. Daca sunteti consumatori de inghetata, chiar va recomand sa o pregatiti acasa, cu diverse fructe si ce va mai place voua!

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr crema de branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 100-150 gr cirese
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolatica snickers

Pentru alunele pralinate:

  • 60 gr alune decojite si nesarate
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati.
Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam cu o paleta.
Ciocolata o rupem bucatele, o punem pe baie de aburi si o topim.
Luam ceva mai mult de o treime din crema, adaugam ciocolata topita, ciocolata snickers rupta bucatele si amestecam cu o paleta.
In restul de crema punem ciresele, amestecam sa fie omogene.

Intr-o caserola, punem inghetata de ciocolata, o nivelam, apoi o punem pe cea cu cirese si o nivelam.
Acoperim caserola de inghetata cu capac si o dam la congelator.
Alunele pralinate:
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Adaugam alunele in zaharul caramelizat, le amestecam bine, apoi luam de pe foc si le rasturnam pe o bucata de hartie de copt.
Le lasam sa se raceasca bine, apoi le maruntim in robotul de bucatarie.
Inghetata o scoatem din congelator cam cu 20-30 de minute inainte de servire.
Punem in cupe, presaram alune pralinate si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salam rapid de biscuiti

Postat de Creatsa

Salam rapid de biscuiti

Am pus pe foc frisca lichida cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit untul. Am adaugat ciocolata si cacaua si am amestecat energic pana s-a topit ciocolata. La final am adaugat...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte, cremos si aromat

Postat de mirela0911

Desert orez cu lapte, cremos si aromat

Se curata eventual orezul si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2017, 18:24
Pur si simplu senzationala,ce pofta imi faci
la 28.06.2017, 18:45
la 28.06.2017, 19:11
Tocmai bună pentru o zi caniculară!
la 28.06.2017, 19:42
Foarte buna!
la 28.06.2017, 21:00
trec pe la tine sa ma racoresc nitel

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking