Desert inghetata cu Nutella

Postat de momo121 in Dulciuri
11 Iul 2017 | 3468 vizualizari
Desert inghetata cu Nutella

Ingrediente

  • 300 g lapte condensat
  • 200 g crema de ciocolata (ex. nutella)
  • 500 ml frisca lichida neindulcita (rece, tinuta la frigider)
  • 2 cutii de carton goale (eu am avut de suc)
  • bete de inghetata (optional)
  • bucati de alune (optional)

Mod de preparare

         Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa.
        Din frisca cremoasa obtinuta, adaugam putin cate putin in vasul cu laptele condensat si nutella, apoi amestecam bine pana obtinem crema de inghetata.
       Turnam usor compozitia rezultata in cutiile de carton spalate, uscate si taiate la "gura", apoi le dam la congelator pentru a doua zi.

       Pentru servire, se pot taia patrate de marime dorita, cu tot cu carton, iar in centrul patratului facem o adancitura cu un cutit pentru a pune batul, apoi cu un foarfece, taiem usor cartonul, il inlaturam si pe urma presaram bucati de alune sau ce va place.
       O alta varianta pentru servire: se taie inghetata in patrate, se asaza pe o farfurioara si se glazureaza cu ciocolata lichida si bucati de alune.
      A treia varianta: patratul de inghetata taiat se poate aseza intre doua foi de napolitana.

Oricum ar fi, este excelenta pentru zilele calduroase de vara.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pere si mere posate in vin

Postat de panacris

Desert pere si mere posate in vin

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu untura

Postat de robert_badica

Fursecuri fragede cu untura

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 16:42
Delicioasă!
la 11.07.2017, 17:36
Bună ar fi o porție!
la 11.07.2017, 17:43
la 11.07.2017, 19:08
la 12.07.2017, 07:33
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking