Desert inghetata cu Nutella

Postat de momo121 in Dulciuri
11 Iul 2017 | 3474 vizualizari
Desert inghetata cu Nutella

Ingrediente

  • 300 g lapte condensat
  • 200 g crema de ciocolata (ex. nutella)
  • 500 ml frisca lichida neindulcita (rece, tinuta la frigider)
  • 2 cutii de carton goale (eu am avut de suc)
  • bete de inghetata (optional)
  • bucati de alune (optional)

Mod de preparare

         Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa.
        Din frisca cremoasa obtinuta, adaugam putin cate putin in vasul cu laptele condensat si nutella, apoi amestecam bine pana obtinem crema de inghetata.
       Turnam usor compozitia rezultata in cutiile de carton spalate, uscate si taiate la "gura", apoi le dam la congelator pentru a doua zi.

       Pentru servire, se pot taia patrate de marime dorita, cu tot cu carton, iar in centrul patratului facem o adancitura cu un cutit pentru a pune batul, apoi cu un foarfece, taiem usor cartonul, il inlaturam si pe urma presaram bucati de alune sau ce va place.
       O alta varianta pentru servire: se taie inghetata in patrate, se asaza pe o farfurioara si se glazureaza cu ciocolata lichida si bucati de alune.
      A treia varianta: patratul de inghetata taiat se poate aseza intre doua foi de napolitana.

Oricum ar fi, este excelenta pentru zilele calduroase de vara.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti...

Citeste continuarea

Gogosi

Postat de gicuta69

Gogosi

Dizolvam drojdia in 3   linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 16:42
Delicioasă!
la 11.07.2017, 17:36
Bună ar fi o porție!
la 11.07.2017, 17:43
la 11.07.2017, 19:08
la 12.07.2017, 07:33
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking