Ingrediente
- 5 gălbenuşuri
- 5 ml îndulcitor
- Un praf de sare
- 200 ml lapte
- 270 ml frişcă lichidă
- 2 lingurițe cacao
- 1 linguriță cafea solubilă
- ½ linguriță esență de rom Coseli
Mod de preparare
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.
Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao, comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești fierberea și să nu se brânzească.
Lași la răcit.
Bați cu telul frișca lichidă, dar mult mai moale.
Încorporezi treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.
Transferi într-o casoletă și dai la congelator.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/inghetata-cu-rom-cacao-si-cafea.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu rom, cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|