Desert inghetata de banane si unt de arahide

Postat de RODIMUR in Dulciuri
28 Iul 2019 | 2567 vizualizari
Desert inghetata de banane si unt de arahide

Zilele trecute am făcut o porție mare de înghețată, diferită de cele pe care le fac eu, de obicei, după o rețetă la care m-am gândit mult până am pus-o în aplicare. Lista de ingrediente este destul de mică, zahărul este în cantitate mică (se poate renunța la el, eventual, dacă așa se dorește) și nu conține lichide, ceea ce reduce total riscul de a avea ace de gheață. În plus, se face destul de ușor.  Chiar am fost curioasă cum va ieși... Acum pot spune că este o înghețată densă, consistentă și foarte bună, dar ca să se înmoaie, trebuie scoasă din congelator, cu cel puțin 10 minute înainte de consum, din cauza densității conferite de untul de arahide.

Ingrediente

  • 4-6 banane coapte
  • 300 grame de unt de arahide
  • Pentru frișcă:
  • 500 ml de smântână naturală
  • 1-2 linguri de zahăr tos fin (opțional)
  • Pentru decor:
  • sirop de fructe
  • ornamente decor

Mod de preparare

Mai întâi se prepară frișca din smântână naturală mixată cu zahărul tos fin, după care, când este gata, se dă la rece, în frigider.

Bananele se decojesc, se taie în bucăți și se mixează fin. Se adaugă în blender și untul de arahide, adăugat puțin câte puțin (pentru că este foarte dens și îngreunează mult mixarea). După ce s-a adăugat tot untul de arahide și compoziția este omogenă, se adaugă treptat și frișca rece.

Când compoziția de înghețată este omogenă, se toarnă într-un vas curat și uscat și se dă la congelator, pentru 7-8 ore, sau poate chiar până a doua zi.

Pentru servire, înghețata se scoate din congelator cu 10 minute înainte, ca să se înmoaie și să poată fi porționată ușor cu dozatorul, sau cu lingurița specială.

Se decorează cu sirop de fructe, toping de ciocolată, fructe, sau ornamente decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de banane si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

Postat de diaconta

Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut. Am lasat maiaua sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu...

Citeste continuarea

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. Se da drumul la cuptor pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2019, 00:08
Interesanta si simpla reteta !!! Trerbuie incercata !!!
la 29.07.2019, 06:08
Daaa, Mihaela, așa mi s-a părut și mie... Mulțumesc pentru atenție!
la 29.07.2019, 08:49
buna, buna!
la 29.07.2019, 10:17
Mulțumesc, Daniela!
la 29.07.2019, 10:37
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking