Ingrediente
- 4-6 banane coapte
- 300 grame de unt de arahide
- Pentru frișcă:
- 500 ml de smântână naturală
- 1-2 linguri de zahăr tos fin (opțional)
- Pentru decor:
- sirop de fructe
- ornamente decor
Mod de preparare
Mai întâi se prepară frișca din smântână naturală mixată cu zahărul tos fin, după care, când este gata, se dă la rece, în frigider.
Bananele se decojesc, se taie în bucăți și se mixează fin. Se adaugă în blender și untul de arahide, adăugat puțin câte puțin (pentru că este foarte dens și îngreunează mult mixarea). După ce s-a adăugat tot untul de arahide și compoziția este omogenă, se adaugă treptat și frișca rece.
Când compoziția de înghețată este omogenă, se toarnă într-un vas curat și uscat și se dă la congelator, pentru 7-8 ore, sau poate chiar până a doua zi.
Pentru servire, înghețata se scoate din congelator cu 10 minute înainte, ca să se înmoaie și să poată fi porționată ușor cu dozatorul, sau cu lingurița specială.
Se decorează cu sirop de fructe, toping de ciocolată, fructe, sau ornamente decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de banane si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|