Desert inghetata de capsuni confiate

Postat de RODIMUR in Dulciuri
25 Iul 2017 | 1897 vizualizari
Desert inghetata de capsuni confiate

Căpșunele confiate nu mai trebuie fierte, ca cele proaspete, pentru a pierde apa care produce ace, ci sunt numai bune de folosit pentru a face rapid o înghețată delicioasă. O înghețată bună, fără ace, economică și ușor de făcut.

Ingrediente

  • 1 borcan de 400 grame de dulceață de căpșuni
  • 300 ml lapte condensat
  • 300 ml smântână grasă
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • pentru decor: fructe din dulceață, sirop, toping...

Mod de preparare

Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în înghețată).

Turnați încet laptele condensat peste fructe și continuați mixarea, până ce ați terminat încorporarea întregii cantități.

Separat mixați smântâna cu cele 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până ce rezultă o frișcă legată.

Încorporați în fructele mixate câte o lingură de frișcă, mixând în continuu, până ce terminați toată cantitatea.

Turnați compoziția rezultată într-un vas curat. Puneți vasul cu înghețată într-o pungă de unică folosință și apoi la congelator. După 5-6 ore poate fi servită.

Dacă înghețata va fi lăsată mai mult timp la congelator, este bine ca înainte să o serviți să o lăsați 10-15 minute să se mai înmoaie puțin.

Serviți înghețata cu fructe confiate, sirop, toping. Nu are ace.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de capsuni confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Postat de eumimi

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta....

Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese si piersici

Postat de cristeena20

Clafoutis cu cirese si piersici

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2017, 15:57
ce inghetata aromata , excelenta este Rodica
la 25.07.2017, 16:01
Mulțumesc, Anca! Mai am de postat astăzi o înghețată (așa cum am promis ieri) și poate voi mai face una, zilele astea... În rest, săptămâna asta nu cred că voi mai avea timp de postat... Ne pregătim de musafiri și de evenimente importante în familie...
la 25.07.2017, 17:05
WAW! WAW! WAW! Ce bună trebuie să fie!!!
la 25.07.2017, 17:17
Delicioasa! 😉
la 25.07.2017, 17:20
Buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking