Desert inghetata de capsuni confiate

Postat de RODIMUR in Dulciuri
25 Iul 2017 | 1865 vizualizari
Desert inghetata de capsuni confiate

Căpșunele confiate nu mai trebuie fierte, ca cele proaspete, pentru a pierde apa care produce ace, ci sunt numai bune de folosit pentru a face rapid o înghețată delicioasă. O înghețată bună, fără ace, economică și ușor de făcut.

Ingrediente

  • 1 borcan de 400 grame de dulceață de căpșuni
  • 300 ml lapte condensat
  • 300 ml smântână grasă
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • pentru decor: fructe din dulceață, sirop, toping...

Mod de preparare

Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în înghețată).

Turnați încet laptele condensat peste fructe și continuați mixarea, până ce ați terminat încorporarea întregii cantități.

Separat mixați smântâna cu cele 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până ce rezultă o frișcă legată.

Încorporați în fructele mixate câte o lingură de frișcă, mixând în continuu, până ce terminați toată cantitatea.

Turnați compoziția rezultată într-un vas curat. Puneți vasul cu înghețată într-o pungă de unică folosință și apoi la congelator. După 5-6 ore poate fi servită.

Dacă înghețata va fi lăsată mai mult timp la congelator, este bine ca înainte să o serviți să o lăsați 10-15 minute să se mai înmoaie puțin.

Serviți înghețata cu fructe confiate, sirop, toping. Nu are ace.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de capsuni confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Prajitura cu ness si krant

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ness si krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca...

Citeste continuarea

Desert crema de portocale, la pahar

Postat de RODIMUR

Desert crema de portocale, la pahar

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2017, 15:57
ce inghetata aromata , excelenta este Rodica
la 25.07.2017, 16:01
Mulțumesc, Anca! Mai am de postat astăzi o înghețată (așa cum am promis ieri) și poate voi mai face una, zilele astea... În rest, săptămâna asta nu cred că voi mai avea timp de postat... Ne pregătim de musafiri și de evenimente importante în familie...
la 25.07.2017, 17:05
WAW! WAW! WAW! Ce bună trebuie să fie!!!
la 25.07.2017, 17:17
Delicioasa! 😉
la 25.07.2017, 17:20
Buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking