Ingrediente
- 1 borcan de 400 grame de dulceață de căpșuni
- 300 ml lapte condensat
- 300 ml smântână grasă
- 3 linguri de zahăr tos fin
- pentru decor: fructe din dulceață, sirop, toping...
Mod de preparare
Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în înghețată).
Turnați încet laptele condensat peste fructe și continuați mixarea, până ce ați terminat încorporarea întregii cantități.
Separat mixați smântâna cu cele 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până ce rezultă o frișcă legată.
Încorporați în fructele mixate câte o lingură de frișcă, mixând în continuu, până ce terminați toată cantitatea.
Turnați compoziția rezultată într-un vas curat. Puneți vasul cu înghețată într-o pungă de unică folosință și apoi la congelator. După 5-6 ore poate fi servită.
Dacă înghețata va fi lăsată mai mult timp la congelator, este bine ca înainte să o serviți să o lăsați 10-15 minute să se mai înmoaie puțin.
Serviți înghețata cu fructe confiate, sirop, toping. Nu are ace.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de capsuni confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|