Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni

Postat de merisor67 in Dulciuri
19 Mai 2019 | 4340 vizualizari
Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni

Am zis să profit din plin de căpșunile care au invadat piața și am preparat o mega delicioasă înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni. Eu sunt mare fan al înghețatei cu ciocolată, este de departe preferata mea, dar nu refuz nicicând o înghețată din fructe, mai ales preparată în casă. Chiar a ieșit bună, nu foarte dulce, iar servită cu jeleu de căpșuni în care am adăugat și puțină mentă, a fost de senzație.

Ingrediente

  • Pentru 8 porții:
  • 500 g căpșuni
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 300 g lapte condensat
  • zeama de la 1/2 lămâie mare
  • Pentru jeleu de căpșuni:
  • 150 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 5 frunze de mentă
  • 1/2 linguriță amidon

Mod de preparare

Spălăm bine căpșunile, le îndepărtăm codițele și le lăsăm la scurs, într-o sită. Apoi, le tăiem în sferturi și le stropim cu zeamă de lămâie. Aceasta ajută la intensificarea culorii, dar este utilă și pentru a nu se crea acele ace de gheață prin înghețată. Turnăm mai întâi frișca lichidă în recipientul blenderului și adăugăm sferturile de căpșuni cu zeama de lămâie. Adăugăm apoi laptele condensat. Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim, treptat, intensitatea vitezei, până vom obține o pastă cremoasă și omogenă. Transferăm apoi compoziția de înghețată cu căpșuni într-o caserolă, luând cu o linguriță cu coada lungă și ce rămâne pe pereții vasului. Acoperim caserola cu capac și o dăm la congelator până este gata delicioasa Înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni. După 30 de minute, eu am scos caserola și am mai amestecat în înghețată, iar după alte 30, am mai amestecat odată. De obicei se amestecă de 2-3 ori, la intervale de 30 de minute, pentru a se menține înghețata cremoasă și a se evita crearea acelor ace de gheață. În recipientul blenderului, fără a-l spăla după prepararea înghețatei, punem frunzele de mentă rupte mărunt. Adăugăm căpșunile spălate și tăiate în sferturi, amestecate cu zahărul și zeama de lămâie. Pornim blenderul la viteză mică, apoi mărim viteza, pănă când obținem un sos omogen. Transferăm sosul într-un vas, adăugăm amidonul și îl amestecăm bine, până se omogenizează. Fierbem jeleul de căpșuni cu mentă la foc încet, amestecând continuu până când începe să se îngroașe. Chiar dacă se formează puțină spumă, nu ne speriem și nici nu e cazul s-o îndepărtăm ca la dulceață, pentru că se va retrage singură în timp ce amestecăm. Înghețata mea a fost gata de servit în aproximativ 2 ore. De fapt în acest interval ne-am adunat cu toții acasă. A fost tare bună, mai ales servită cu jeleul de căpșuni și mentă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu suc de clementine

Postat de Pungasa_Rogue

Biscuiti cu suc de clementine

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se...

Citeste continuarea

Fursecuri spirala

Postat de andaoana

Fursecuri spirala

Avem nevoie de doua  vase Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2019, 17:32
buna buna
la 19.05.2019, 17:52
Uite ca am gasit intrebuintarea cutiei de lapte condensat pe care o am Deliciu!
la 19.05.2019, 18:09
la 19.05.2019, 18:10
Madi, merge tare bine la înghețată laptele condensat.
la 19.05.2019, 19:23
Adauga comentariu... 😍😍😍

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking