Ingrediente
- 300 gr. ciocolata belgiana 72% cacao
- 250 ml. lapte( mai gras de preferat)
- 250 ml. frisca lichida indulcita
- 250 gr. mascarpone
- vanilie 1 plic
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 175 gr. zahar brun
- 5 galbenusuri
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute.
250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se pune inapoi in vas la foc mic, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce se topeste, nu se lasa sa dea in clocot.
Se trage vasul de pe foc si se asaza intr-un alt vas cu apa , se aduce din nou pe aragaz si se tine pe baie de aburi la foc mediu, in jur de 12 minute, timp in care se amesteca cand si cand cu un tel.
Dupa cele 12 minute, se ia vasul de pe aburi se lasa cinci minute deoparte, se adauga mascarpone si se omogenizeaza, apoi se pune si frisca lichida( cei 200 ml ramasi), se amesteca bine.
Aceasta compozitie se pune in vasul masinii de inghetata si se lasa dupa caz, 30 sau 40 de minute la preparat.
Cand este gata se muta cu o spatula in caserole si se pune la congelator.
Sa va bucurati de o inghetata minunata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata belgiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|