Desert clafoutis cu cirese
Postat de merisor67
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și...
Citeste continuareaSe face foarte usor aceasta reteta! Se poate face si cu cirese cu samburi, dar eu am preferat sa ii scot. M-am inspirat de la Jamila Cuisine. O sa observati ca al meu clafoutis este un pic prea maronit...cuptorul e de vina, nu eu :D
Ingrediente
Mod de preparareMai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza. Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar. Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|
Postat de merisor67
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și...
Citeste continuareaPostat de Oana
U nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|