Ingrediente
- 4 oua
- un praf de sare
- 100 g zahar
- 2plicuri de zahar vanilat (2 x 8 g/plic)
- 240 ml lapte
- 50 g unt topit
- 130 g faina
- 780 g cirese spalate, fara samburi
- Diametru tava: 27 cm
Mod de preparare
Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza.
Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|