Desert inghetata de mango si vanilie

Postat de katty in Dulciuri
16 Aug 2021 | 2355 vizualizari
Desert inghetata de mango si vanilie

Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

Ingrediente

  • 1 mango bine copt
  • 50 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora.

Galbenusurile le frecam cu sarea si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam zaharul vanilat si omogenizam. Punem craticioara cu fundul intr-un vas cu apa rece si racim amestecul rapid la temperatura camerei, dupa care dam vasul la frigider pentru jumatate de ora.

Amestecam crema de vanilie cu mango si frisca nebatuta de la frigider.

Pornim masina de inghetata si turnam amestecul. Dupa 40 de minute inghetata va fi gata.

Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de mango si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Islere

Postat de Creatsa

Islere

Frecati untul rece cu zaharul pudra ,adaugati pe rand galbenusurile esenta de vanilie,zaharul vanilat ,praful de copt stins cu otet,apa rece si faina si framantati rapid aluatul pana se...

Citeste continuarea

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2021, 22:22
Durere !!!! Ce arome !!!!!
la 16.08.2021, 22:28
la 17.08.2021, 09:01
Delicioasă!
la 17.08.2021, 19:15
la 18.08.2021, 07:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking