Tarta Pasiune

Postat de Ksenya in Dulciuri
20 Feb 2017 | 3309 vizualizari
Tarta Pasiune

 Am venit cu o reteta speciala, dedicata cu si pentru pasiune. Deoarece ingredientul principal este "fructul pasiunii" , m-am gandit s-o denumesc astfel.  O reteta ce merita incercata. Ideala pentru a cuceri pe cineva sau impresiona pe cineva ;)  si un rasfat pentru sine :)  

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 g faina
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 galbenus ou
  • 3 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie bio
  • 100 g unt rece taiat cubulete
  • un praf sare
  • Pentru crema
  • 2 buc fructul pasiunii
  • 100 g zahar
  • coaja de la o lamaie bio
  • 2 linguri suc lamaie
  • 2 oua mari batute spuma
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura gelatina
  • 5 linguri apa plata pentru gelatina
  • un praf sare

Mod de preparare

 

 Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

 In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit cam 300 g de aluat si l-am impartit in 4 bile a cate 75 grame. Cu sucitorul, intindem fiecare bila si punem in forme pentru tarte. Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana apare pe margine o crusta aurie. Scoatem tava si lasam la racit.

In paralelel, pregatim crema.

Punem gelatina la inmuiat cu 5 linguri pline de apa, pentru 20 min.

 Punem si o cratita cu apa la foc, acoperim cu un castron metalic in care punem zaharul, coaja de lamaie, praful de sare si sucul de lamaie, amestecam cu un tel. Atentie! Castronul nu trebuie sa atinga apa din oala. Cand incepe sa fiarba apa de sub castron, turnam in fir subtire, amestecand in continuu ouale batute spuma. Amestecam energic pana obtinem o crema. Dam deoparte castronul, il lasam cam un minut deoparte, apoi incorporam treptat gelatina, amestecand, apoi si untul topit tot treptat il incorporam.

Taiem cele 2 fructe pe jumatate, scoatem miezul cu o lingura si-l adaugam in crema. Amestecam bine.

Umplem formele de tarta cu crema si lasam la racit.

 Tartele sunt gata! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Pasiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu struguri

Postat de gurita_ta2005

Briose cu struguri

Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa....

Citeste continuarea

Inghetata cu fructe de padure

Postat de Dya

Inghetata cu fructe de padure

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2017, 17:28
Ce aroma trebuie sa aiba
la 20.02.2017, 18:08
trebuie sa fie delicioasa
la 20.02.2017, 18:39
Ce prezentare frumoasa!
la 20.02.2017, 18:42
la 20.02.2017, 18:46

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking