Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure
Postat de RODIMUR in Dulciuri 17 Iul 2019 | 3032 vizualizari
Am făcut de câteva ori înghețată, vara aceasta, dar mai ales din aceea a cărei rețetă am postat-o deja. Aceasta este mai nouă, deși a fost făcută în urmă cu mai mult de o săptămână.
În fapt, am făcut înghețata cam după aceleași reguli: fără lapte condensat plin de E-uri, care stă uneori chiar mulți ani pe rafturi în supermarket, fără: coloranți sintetici, amidon, mascarpone (brânză!) afânători, amelioratori, îndulcitori, întăritori și alți ”-tori” sintetici. Totul natural și mai ales fără lichide, care la congelator se transformă în sloi de gheață. Cele 3 linguri de lapte se contopesc cu gălbenușurile, în timpul preparării la cald, în așa fel încât nu există deloc riscul de a avea ace de gheață în înghețată și nici nu este cazul să amestecăm la fiecare 30 de minute. Atât doar: înghețata trebuie servită la 10 minute după ce a fost scoasă din congelator.
Ceea ce apare nou aici sunt ingredientele diferite și cantitățile lor, reglate în funcție de gust și de experiență. Rezultatul: o înghețată făcută rapid în casă, absolut naturală și pe gustul oricui.
Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de înghețată, din care pot fi servite cu generozitate, 4-5 persoane.
Inapoi la reteta
|