Ingrediente
- 3 gălbenusuri
- 6 linguri de zahăr tos fin
- 300 ml smântână grasă
- 200 ml cremă de patiserie
- 1/2 baton de vanilie
- pentru decor: ornamente decor, fructe confiate, sirop, frișcă, toping...
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până se topește zahărul și compoziția se îngroașă.
Se ia cratița de pe foc, se lasă puțin să se răcorească, după care se toarnă în ea crema de patiserie (ținută, în prealabil, 10-15 minute la frigider) și se mixează continuu până se încorporează întreaga cantitate.
Separat, se mixează smântâna cu 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până se epuizează cantitatea și rezultă o frișcă legată.
Se ia cu lingura frișcă și se toarnă peste compoziția cu ouă și vanilie, mixând permanent, până ce se încorporează întreaga cantitate.
Compoziția rezultată se toarnă într-un vas curat, care se pune într-o pungă de unică folosință și apoi în congelator.
Se poate servi după 5-6 ore. Dacă înghețata se ține mai mult timp în congelator, este necesar să fie scoasă cu 10-15 minute înainte de servire, pentru a se mai înmuia puțin.
Se servește cu: ornamente decor, fructe confiate, sirop, frișcă, toping...
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|