Desert inimioare de susan

Postat de RODIMUR in Dulciuri
13 Feb 2019 | 2506 vizualizari
Desert inimioare de susan

Mâine va fi Valentine's Day, așa că se potrivește la fix această rețetă cu inimioare...! În fapt, îmi plac mult semințele, susanul în mod special, așa că m-am hotărât să fac niște batoane cu susan, dar în formă de inimioare, ceea ce mi-a luat ceva mai mult timp și mi-a dat mai multă bătaie de cap, dar eu zic că merită, până la urmă. Ceea ce am făcut acum, ținând cont de ingrediente este o porție. Nu pot socoti porțiile în funcție de numărul de inimioare și nici de cei care beneficiază de ele, pentru ca dimensiunile inimioarelor pot diferi. La fel și apetitul...!

Ingrediente

  • 200 grame de zahăr tos
  • 150 grame de susan
  • 1 lingură de apă
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de miere de albine

Mod de preparare

Se pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru depunerea inimioarelor.

Într-o cratiță emailată se pun: zahărul tos, apa și zeama de lămâie și se dă la foc mic, până când scade lichidul și zahărul începe să se caramelizeze ușor.

Se ia cratița de pe foc, se adaugă susanul și mierea de albine și se amestecă repede, până ce compoziția este omogenă.

Se toarnă rapid compoziția pe tava udă și cu o lingură umezită mereu în paharul cu apă se întinde și se nivelează compoziția până ajunge la o grosime de 5-7 mm.

Se umezește forma de inimioară și se decupează cu ea cât mai strâns (economic), ca să nu rămână multe capete.

Se încearcă să se desprindă inimioarele decupate și se pun pe platoul umezit dinainte. Se modelează rapid marginile inimioarelor, cât sunt calde încă și moi.

Când compoziția s-a întărit și nu mai poate fi decupată, se introduce tava în cuptorul încălzit timp de 1 minut. Astfel, compoziția se înmoaie și poate fi ușor decupată și modelată.

După ce s-au decupat toate inimioarele, capetele rămase pot fi puse (dar nu unele peste altele!) din nou în cratiță. Se ține cratița la foc mic, sau la bain-marie până ce se înmoaie din nou capetele rămase. Se răstoarnă din nou compoziția înmuiată pe o suprafață udată cu apă, se nivelează cu lingura udă și se continuă decuparea și modelarea, până la epuizarea materialului.

Platoul cu inimioarele de susan se dă la rece câteva minute, până ce se întăresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inimioare de susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

Postat de Dya

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

Reteta de preparare a papanasilor Pentru sos: Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu scortisoara

Postat de vio_dreams

Cozonac evantai cu scortisoara

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 21:03
Ce inimioare gustoase!
la 13.02.2019, 21:08
Așa este, Camelia... Mai avem doar vreo 5-6... Mulțumesc pentru apreciere!
la 13.02.2019, 21:23
Bune de ronțăit toată ziua!
la 13.02.2019, 21:24
Da, Merișor! Chiar asta am cam făcut noi astăzi, așa că acum mai avem tare puține...
la 13.02.2019, 21:35

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking