Ingrediente
- Ingrediente Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca
- Pt.aluat:
- 600 gr făină
- ½ linguriță sare
- 1 cub drojdie proaspătă
- 200 ml apă călduța
- ulei pentru framantat
- Pt.umplutură:
- 500 gr miez nucă măcinat
- ½ esență vanilie
- 200 gr zahăr
Mod de preparare
Cum se prepara Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca
Într-un vas punem făina și presărăm sarea.
Dizolvăm drojdia în apă călduță, apoi o adăugăm peste făină. Amestecam până la omogenizare , apoi turnăm puțin ulei și începem să frământăm.
Când obținem un aluat elastic și care nu se mai lipeste de mâini, îl acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit 30 minute.
Intre timp pregătim umplutura, amestecând nuca cu zaharul si esența.
Pudrăm planul de lucru cu făină și întindem o foaie mare, dreptunghiulară și subțire de aluat.
Presărăm nucă din belsug , după care o rulăm începând dintr-un colt.
Învărtim aluatul până obținem o roată.
O asezam în tava si o dăm in cuptorul încins pentru 40-50 minute.
Eu am presarat câteva seminte de floarea soarelui deasupra, dar puteti pune (sau nu) orice fel de seminte vă plac (mac, susan, in). Din când în când scoatem placinta si o ungem cu putin sirop din apă și zahar. Siropul acesta o ajută să se coacă uniform și să avem la final o coajă crocantă.
Incercati si placinta de post cu mere sau placinta cu dovleac.
Recomandam si reteta de baclava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|