Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Postat de Bucataras in Dulciuri
19 Aug 2020 | 2459 vizualizari
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Azi vin cu un desert rapid, bun, cu un nume pretentios, Kaiserschmarrn, dar care ascunde un preparat foarte simplu, clatite rupte, cu stafide inmuiate in rom, presarate cu zahar pudra si servite cu gem de prune sau de mere.  Suna bine? :)

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • rom
  • 120 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brun pudra
  • gem de capsuni

Mod de preparare

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D

Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri.

Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca.

Toarna apoi laptele si faina treptat, in ploaie, apoi stafidele si mixeaza pana obtii un aluat omogen de clatite.  

Topeste restul de unt (40 g) in tigaie si cand s-a incins toarna compozitia pentru clatite.

Clatita incepe sa se ingroase, las-o sa se rumeneasca usor, apoi rupe bucati din ea ca sa o poti intoarce, sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta.

In reteta originala se presara zahar tos si se da la cuptor, la foc mare, sa se caramelizeze zaharul.

Eu am presarat doar 1 lingura de zahar pudra pe deasupra si am servit Kaiserschmarrn cu magiun de prune (eu), caci tocmai ce am facut o tura.  

Copilul a preferat gemul de capsuni, iar tu scoate din camara ce gem iti place. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa cu zmeura

Postat de RuxyRux

Negresa cu zmeura

Topim untul  la foc mic, intr-un vas larg( ibric mare) si apoi in el topim ciocolata(cu vasul tras de pe foc). Punem in compozitie, zaharul, ness-ul, vanilia si cu un tel omogenizam...

Citeste continuarea

Desert placinte de post cu dovleac

Postat de rocsi_1612

Desert placinte de post cu dovleac

Incepeti cu  umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2020, 17:18
la 19.08.2020, 18:14
Bune!
la 19.08.2020, 18:46
ce dulce merge oricand!
la 19.08.2020, 19:31
Delicioase!
la 19.08.2020, 20:14

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking