Ingrediente
- 3 oua
- 50 g unt
- 50 g stafide
- rom
- 120 g faina alba
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahar brun pudra
- gem de capsuni
Mod de preparare
Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D
Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri.
Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca.
Toarna apoi laptele si faina treptat, in ploaie, apoi stafidele si mixeaza pana obtii un aluat omogen de clatite.
Topeste restul de unt (40 g) in tigaie si cand s-a incins toarna compozitia pentru clatite.
Clatita incepe sa se ingroase, las-o sa se rumeneasca usor, apoi rupe bucati din ea ca sa o poti intoarce, sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta.
In reteta originala se presara zahar tos si se da la cuptor, la foc mare, sa se caramelizeze zaharul.
Eu am presarat doar 1 lingura de zahar pudra pe deasupra si am servit Kaiserschmarrn cu magiun de prune (eu), caci tocmai ce am facut o tura.
Copilul a preferat gemul de capsuni, iar tu scoate din camara ce gem iti place. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|