Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Postat de Bucataras in Dulciuri
19 Aug 2020 | 522 vizualizari
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Azi vin cu un desert rapid, bun, cu un nume pretentios, Kaiserschmarrn, dar care ascunde un preparat foarte simplu, clatite rupte, cu stafide inmuiate in rom, presarate cu zahar pudra si servite cu gem de prune sau de mere.  Suna bine? :)

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • rom
  • 120 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brun pudra
  • gem de capsuni

Mod de preparare

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D

Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri.

Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca.

Toarna apoi laptele si faina treptat, in ploaie, apoi stafidele si mixeaza pana obtii un aluat omogen de clatite.  

Topeste restul de unt (40 g) in tigaie si cand s-a incins toarna compozitia pentru clatite.

Clatita incepe sa se ingroase, las-o sa se rumeneasca usor, apoi rupe bucati din ea ca sa o poti intoarce, sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta.

In reteta originala se presara zahar tos si se da la cuptor, la foc mare, sa se caramelizeze zaharul.

Eu am presarat doar 1 lingura de zahar pudra pe deasupra si am servit Kaiserschmarrn cu magiun de prune (eu), caci tocmai ce am facut o tura.  

Copilul a preferat gemul de capsuni, iar tu scoate din camara ce gem iti place. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Caramel preparat in casa

Postat de panacris

Caramel preparat in casa

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și...

Citeste continuarea

Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca

Postat de mirela0911

Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca

Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.08.2020, 17:18
la 19.08.2020, 18:14
Bune!
la 19.08.2020, 18:46
ce dulce merge oricand!
la 19.08.2020, 19:31
Delicioase!
la 19.08.2020, 20:14

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking