Ingrediente
Am folosit o tava de cuptor inalta, mai mare, astfel ca mi-au fost necesare urmatoarele ingrediente:
- 600 gr cuiburi de fidea (fina/subtire)
- 250 gr unt gras, nesarat
- 200 gr alune fara coaja, nesarate
Pentru sirop:
- 1 l apa
- 200 gr zahar
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocala
- 1 pastaie de vanilie
Pentru ornat Kataif-ul:
200 gr fistic
Optional: menta proaspata, frisca pentru servit
Mod de preparare
Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua.
In tot acest timp se pregateste siropul. Intr-o craticioara, se adauga zaharul, pastaia de vanilie taiata pe lung (si desfacuta usor), coaja rasa de lamaie si portocala si apa. Se amesteca usor si se pune vasul pe foc pana ce siropul format incepe sa fiarba si toata cantitatea de zahar s-a topit.
Cand fideaua s-a rumenit, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin. Peste aceasta turnam intreaga cantitate de sirop, astfel incat sa o cuprinda uniform. Fideaua va absorbi siropul.
Deasupra se presara, uniform, fisticul maruntit.
Se poate servi cu frisca sau ca atare, cald sau rece, este la fel de gustos.
O frunzulita mica de menta verde, imbina perfect gusturile!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert kataif cu alune si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|