Desert pasca fara aluat

Postat de panacris in Dulciuri
28 Mar 2016 | 22662 vizualizari
Desert pasca fara aluat

Am tot navigat pe diverse site-uri, blog-uri culinare zilele acestea și chiar numai țin minte de unde m-am inspirat, cert este că am plecat de la idea fără aluat și m-am adaptat la ce am avut prin cămară și frigider. Tare bună a ieșit, a avut un succes enorm ;) Se cere repetata! 

Ingrediente

  • Brânză de vaci grasă 700 g,
  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr tos 8 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
  • Amidon 100 g,
  • Făină albă de grău 100 g,
  • Coajă de lămâie Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Coajă de portocale Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Sare de Hymalaia ½ linguriță,
  • Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
  • Zeamă de lămâie 50 ml,
  • Merișoare confiate 150 g.

Mod de preparare

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, portocale, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, praful de sare și bicarbonatul, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de gălbenușuri și zahăr. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și zeamă de lămâie, apoi se adaugă în compoziția de gălbenușuri, împreună cu merișoarele confiate,  se amestecă ușor, iar aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament. Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins, pentru 35 de minute la 180 de grade. După ce trece testul scobitorii, pasca se scoate de la copt, se lasă să se răcească în tavă pentru o ora, apoi se porționează și se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 20:11
Ce bunatate de pasca ai facut,Cris!
la 28.03.2016, 20:17
Mena, chiar așa, abiaam prins și eu o felie ptr prezentarea finală
la 28.03.2016, 20:20
Minunata!
la 28.03.2016, 20:20
la 28.03.2016, 20:22
ce-mi place !

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking