Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de eumimi in Dulciuri
30 Iul 2018 | 6089 vizualizari
Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Deliciosi si spornici, ideali pentru micul dejun sau pentru gustari, koulourakia sunt asemanatori la gust cu polonezii nostrii. 

Ingrediente

  • Aluat:
    • 4 oua
    • 250 ml lapte
    • aprox.800 g faina
    • 25 g drojdie
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 lingura de zahar
    • 1 plic de zahar vanilat
    • 50 g unt
    • un praf de scortisoara
    Sirop:
    • 3 cani de apa
    • 4 linguri de meire/ 1 cana de zahar

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora.

Impartim aluatul in 3 parti.

Intindem o parte din aluat, o ungem cu unt cu lama unui cutit si o impaturim in 3.

Taiem fasii subtiri, aprox. de 1 cm. si rasucim fasia, apoi o innodam. Punem melcisorii in tava unsa cu ulei.

Dam melcisorii la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de min.

Cat timp stau melcisorii la cuptor, facem siropul: punem 3 cani de apa la fiert, cand fierbe dam deoparte si adaugam mierea. Puteti pune mai multa, daca doriti, dupa gustul fiecaruia.

Imediat ce scoatem melcisorii de la cuptor, turnam cu un polonic sirop deasupra lor. Ii lasam 3-4 min. sa absoarba sirop, dupa care ii intoarcem si pe partea cealalta si ii mai lasam 4-5 minute.

Pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulouri cu mere

Postat de Jymy

Rulouri cu mere

Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de cris2711

Prajitura cu capsuni

Albusurile se separa de galbenusuri. Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2018, 10:00
Chiar buni, acum!!!!
la 30.07.2018, 10:19
Cred ca-s deliciosi
la 30.07.2018, 10:22
la 30.07.2018, 11:04
Ce draguti sunt!
la 30.07.2018, 11:27
Servesc unul la

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking