Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de eumimi in Dulciuri
30 Iul 2018 | 6052 vizualizari
Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Deliciosi si spornici, ideali pentru micul dejun sau pentru gustari, koulourakia sunt asemanatori la gust cu polonezii nostrii. 

Ingrediente

  • Aluat:
    • 4 oua
    • 250 ml lapte
    • aprox.800 g faina
    • 25 g drojdie
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 lingura de zahar
    • 1 plic de zahar vanilat
    • 50 g unt
    • un praf de scortisoara
    Sirop:
    • 3 cani de apa
    • 4 linguri de meire/ 1 cana de zahar

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora.

Impartim aluatul in 3 parti.

Intindem o parte din aluat, o ungem cu unt cu lama unui cutit si o impaturim in 3.

Taiem fasii subtiri, aprox. de 1 cm. si rasucim fasia, apoi o innodam. Punem melcisorii in tava unsa cu ulei.

Dam melcisorii la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de min.

Cat timp stau melcisorii la cuptor, facem siropul: punem 3 cani de apa la fiert, cand fierbe dam deoparte si adaugam mierea. Puteti pune mai multa, daca doriti, dupa gustul fiecaruia.

Imediat ce scoatem melcisorii de la cuptor, turnam cu un polonic sirop deasupra lor. Ii lasam 3-4 min. sa absoarba sirop, dupa care ii intoarcem si pe partea cealalta si ii mai lasam 4-5 minute.

Pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Savarine - 3 ani de Bucataras

Postat de TAB1TA

Savarine - 3 ani de Bucataras

Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale.  Am acoperit castronul cu...

Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de licurici_lra

Desert papanasi

Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2018, 10:00
Chiar buni, acum!!!!
la 30.07.2018, 10:19
Cred ca-s deliciosi
la 30.07.2018, 10:22
la 30.07.2018, 11:04
Ce draguti sunt!
la 30.07.2018, 11:27
Servesc unul la

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking