Desert la minut

Postat de pusikmea in Dulciuri
20 Mai 2010 | 5357 vizualizari
Desert la minut

am vazut reteta asta aseara pe euforia si m-a tentat, mie nu-mi place ciocolata de fel, dar azi nu stiu ce am avut :D

Ingrediente

  • o ciocolata amaruie ( kandia am avut eu)
  • stafide
  • boboane pt decor
  • coaja de portocala confiata
  • 2 lingurite de zahar pt sirop

Mod de preparare

Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin.

Lasam sa se raceasca ciocolata.

Intre timp radem pe razatoarea mare coaja de portocala pe care o oparim in 2 ape ( ca sa-i piara amareala), apoi o clatim bine cu apa rece, dupa care o punem la fiert in sirop de zahar, lasam sa fiarba putin, scoatem din sirop si le punem pe un gratarel sau in sita sa se scurga bine.

Cand incepe sa se intareasca ciocolata luam cu lingurita si turnam sub forma de fursec pe o foaie de copt ( cred ca merge si pe staniol), iar deasupra punem stafide, bomboane de decor si coaji de portocala confiate si le dam la rece pana se intaresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la minut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac cu prune uscate

Postat de MotanLaOale

Cozonac cu prune uscate

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...

Citeste continuarea

Briose cu coacaze

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu coacaze

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs. Se separa albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 17:24
la 20.05.2010, 18:17
azi tine-ai regim cu zeama de lamaie si cu ciocolta,da?
la 20.05.2010, 18:19
mm ce buna e ,ador ciocolata
la 20.05.2010, 18:46
rocsi ms
la 20.05.2010, 18:46
da ela

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking