Ciocolata si ganache cu matcha

Postat de Lia1 in Prajituri
27 Sep 2013 | 6554 vizualizari
Ciocolata si ganache cu matcha

Vi s-a intamplat sa aveti in anturaj o persoana draga, careia sa trebuiasca sa-i oferiti ceva cu o ocazie speciala dar acea persoana sa aiba chiar de toate?! Si ... dilema! ... ce naiba sa-i iei ca sa-i faca placere si in acelasi timp sa si tina minte gestul facut?! Am decis ca ar fi potrivit sa prepar ceva cu care sa impresionez (caci asa a fost), un ceva facut cu dragoste, personalizat... In prima fotografie din modul de preparare va fac cunostinta cu acest ceai verde traditional japonez despre care s-ar putea scrie pagini intregi. Gasiti pe net ritualul prepararii si servirii acestui ceai. Datorita aromei unice si a culorii verde moale, folosirea lui a fost extinsa si in preparate culinare dulci sau sarate. Reteta este o creatie a Laurei Adamache.

Ingrediente

  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA
  • 150 gr frisca lichida naturala
  • 100 gr ciocolata alba de f buna calitate
  • 1 lingurita ceai matcha
  • STRATURI DE CIOCOLATA AMARA
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 4 capsuni
  • 50 gr ciocolata neagra+50 gr ciocolata alba ( pt imbracat capsunile)

Mod de preparare

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA

Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte.

Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte.

Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha presarat cu sita prin care dati de obicei cacaoa.

Amestecam pana cand ciocolata este complet topita si apoi lasam compozitia sa se raceasca cat timp pregatim straturile de ciocolata.

STRATURI DE CIOCOLATA AMARA

Topim ciocolata amara la bain marie sau la microunde.

Formam, pe o foaie de hartie de copt, o banda lata de ciocolata de cca 5x10 cm si inaltimea de 0,25 mm grosime.

Incercati sa o nivelati cat mai bine astfel incat straturile sa iasa netede si egale.

Bagam ciocolata la frigider pana cand se intareste putin (cca 6 minute sau ceva mai mult).

Taiem dreptunghiuri egale fara insa a le desprinde de pe hartia de copt.

Le bagam de data aceasta la congelator unde vor sta pana terminam crema ganache.

Incepem si mixam crema ganache pana cand se raceste complet si capata consistenta unei creme.

Vom avea nevoie de cca 10 minute pentru acest lucru.

Umplem un sac a poche cu crema, asezam un strat de ciocolata pe farfuria in care vom servi desertul si formam mici ciufuleti de crema pe intreaga suprafata a foii de ciocolata.

Formam astfel 3-4 straturi de ciocolata si crema ganache.

DECORARE CAPSUNI

Pentru capsuni, topim ciocolata neagra la bain marie, apoi trecem fiecare capsuna prin ciocolata topita astfel incat sa acopere jumatate din lungimea capsunii.

Le asezam pe un gratar sa se scurga surplusul de ciocolata si sa se intareasca. Apoi formam cateva dungute de ciocolata alba pe fiecare capsuna.

Pudram desertul cu putin ceai matcha, asezam cate o capsuna pe fiecare si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata si ganache cu matcha" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tarta cu matcha si lamaie

Postat de simona72

Desert tarta cu matcha si lamaie

Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2013, 22:14
excelenta
la 27.09.2013, 22:14
Cat de frumos poate arata!!!!
la 27.09.2013, 22:14
Lia, pura deliciosenie
la 27.09.2013, 22:14
merci Miti, fetelor

sa ma scuzati ca nu raspund imediat dar am inca multa treaba
la 27.09.2013, 22:16

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking