Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Postat de Dedicut in Torturi
17 Iun 2014 | 5073 vizualizari
Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Inspiratie- reteta Xandrinnei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-zmeura-50379.html

Ingrediente

Blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru ungerea formei

Ganache:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte

Jeleu de zmeura :

  • 600 gr zmeura ( eu am avut congelata)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina

Ornat:·

  • 50 gr ciocolata alba
  • 50 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat :

Mai intai pregatim toate ingredientele,  masuram cantitatile si ungem cu unt  cuva aparatului Philips Multicooker. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul. Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor. Cernem faina, adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect. Turnam compozitia in cuva, scuturam usor astfel incat compozitia sa se "aseze" si programam Multicooker pe functia BAKE  la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pana ce trece testul scobitorii. Primele 15 minute nu deschidem capacul ca sa nu oprim blatul din crescut.

Ganache:

Punem frisca lichida in cuva, intre timp rupem ciocolata cubulete si o adaugam peste frisca. Alegem programul REHEAT si dupa 2 minute oprim si amestecam cu lingura Multicooker. Ciocolata trebuie sa fie complet topita si omogenizata in frisca. Transferam amestecul intr-un bol de mixer, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider pentru minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a il pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar, batem ganache-ul cu mixerul pana obtinem o crema compacta.

Jeleu de zmeura :

 Punem zmeura impreuna cu zaharul in cuva, utilizam functia JAM pentru 15  minute. Lasam sa se raceasca. Jeleul il putem face de seara, impreuna cu blatul si ganache-ul. Inainte de a-l pune pe tort, inmuiem foile de gelatina in putina apa rece, cand s-au inmuiat le punem timp de 15 de secunde in microunde si amestecam astfel incat gelatina sa fie complet dizolvata. Apoi adaugam gelatina peste compozitia rece de zmeura si omogenizam totul.

Ornat :

Ciocolata alba o radem asa incat sa rezulte fulgi de ciocolata. Ciocolata neagra o topim in microunde. Din hartie de copt  facem un cornet  in care turnam ciocolata topita. Apoi formam diverse modele turnand ciocolata pe hartie de copt. Hartiile le punem in frigider cateva minute iar apoi ciocolata se va desprinde foarte usor de pe hartie.

Asamblarea tortului :

Blatul se taie in doua. Peste prima foaie se aseaza jeleul de zmeura. Urmeaza apoi foaia a doua de tort. Sa acopera cu ganacheul de ciocolata. Se decoreaza cu fulgii de ciocolata alba si grilajele de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite cu zmeura

Postat de rocsi_1612

Tort de clatite cu zmeura

Clatitele: Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei. Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel. Punem zaharul vanilat,...

Citeste continuarea

Tort cu inimioare

Postat de Dea_Dea

Tort cu inimioare

Blat 1 Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking