Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
2 Iun 2014 | 6332 vizualizari
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

O prajitura super delicioasa ce se topeste in gura!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Ganache de ciocolata alba:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 140 ml frisca lichida
  • coaja rasa de lamaie

Pentru glazura:

  • 60 ml frisca lichida
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte

In plus:

  • 250 gr dulceata de capsuni
  • 1 lingurita si 1/2 amidon
  • 1/2 cana de ness preparat pentru insiropat
  • capsuni pentru decor
  • 1 canita visine fara samburi

Mod de preparare

Ganache de ciocolata alba:
Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.
Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele.
Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pentru cateva ore pentru a se intari bine sau chiar peste noapte.
O scoatem din frigider dupa acest timp, o mixam pana devine o crema spumoasa, apoi adaugam coaja rasa de lamaie.
Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, apoi praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina.
Albusurile le batem spuma, le incorporam peste galbenusuri cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.
Amidonul il amestecam cu o lingura apa, il punem intr-un vas cu dulceata si le asezam pe foc.
Amestecam continuu pana se ingroasa, dar la foc mic.
Insiropam jumatate din blat cu ness-ul rece, turnam dulceata fierbinte si o intindem bine.

Lasam sa se raceasca, intindem crema de ciocolata alba in care infingem visinele.
Insiropam si cealalta jumatate de blat, o asezam deasupra.
Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore, apoi o portionam.

Glazura:  
Punem ciocolata rupta bucatele intr-un vas cu frisca, asezam vasul pe foc pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.
Cu o lingurita glazuram fiecare prajitura.
Decoram cu bucati de capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Savarine cu crema de lamaie

Postat de Elena_Daria

Savarine cu crema de lamaie

Savarine:   Intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este...

Citeste continuarea

Desert cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni

Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2014, 11:06
Taman plecam la treabă. Bine că m-am uitat, că acu' să prind ceva, mai apoi, când vor năvăli bucătăraşii, nu mai rămâne nici firimitură.
la 02.06.2014, 11:06
Ce bine arata !
la 02.06.2014, 11:15
Cred ca este foarte buna
la 02.06.2014, 11:17
delicioasa!!
la 02.06.2014, 11:22
foarte bine arata prajitura ta , si sigur foarte gustoasa

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking