Ingrediente
- Blat
- 250 g biscuiti graham pisati
- 100 g unt
- 100 g ciocolata ( o ciocolata neagra)
- Crema de branza
- 3oua
- 800 g crema de branza tip Philadelphia
- 200g smantana
- 200 g zahar
- vanilie sau o pastaie de vanilie curatata din care folosim semintele
- 1 borcan dulceata capsuni/afine/zmeura
Mod de preparare
Batem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din 200 g crema de branza, 100 g smantana si cateva linguri de dulceata facem crema colorata, pe care o amestecam cat mai fantazist in tava , cu crema alba de branza( eu am pus cate o lingura mare de crema colorata din loc in loc si cu un bat de frigaruie am trasat cercuri in crema). Coacem 40 min, cel mult o ora la foc mic spre potrivit, stingem focul si lasam prajitura in cuptorul oprit pana la racire ( chiar daca mijlocul inca e moale si tremura usor la atingere, prajitura e coapta)
Se poate orna cu dulceata sau cu jeleu din 1 plic de tort gelee rosu care se prepara dupa instructiunile de pe plic si care se toarna rapid pe prajitura, inclinand usor pt a se acoperi suprafata
Se lasa pana a doua zi la rece si se serveste cu mare pofta !
Cu drag,
Simona (Anomiss) Alexandru - Bucuresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake marmorat a la Simona Anomiss" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|