Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911 in Prajituri
23 Sep 2018 | 15448 vizualizari
Desert Linzer cu mere

Este o toamna bogata in mere, asa ca am pegatit o noua prajitura cu mere. Cautam o reteta de linzer care sa imi aduca aminte de prajiturile cu mere pe care le gaseam la magazinele de paine pe vremuri demult apuse ..... Am primit aceasta reteta de la o prietena care la fel si ea, era in cautarea linzerului copilariei! Eu zic ca m-am apropiat destul de bine de acea reteta! 

Ingrediente

Aluatul:

  • 500 g faina
  • 100 zahar
  • un praf de sare
  • 200 g unt/margarina
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins in otet
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt grecesc/smantana

Umplutura:

  • 1.5 kg mere
  • 3 lg zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt scortisoara
  • 3 lg nuca macinata

Mod de preparare

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se caleasca la foc iute pana scade aproape de tot zeama lasata sau se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. La final se adauga scortisoara si se amsteca bine. Se lasa la racit. Cand este racita, se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.

Aluatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si untul taiat bucatele mai mici. Se stinge bicarbonatul de sodiu cu otet si se toarna peste  faina. Ouale se bat bine cu furculita, apoi se toarna peste faina, pastrand cca. jumatate dintr-un ou pentru a unge blatul deasupra, la final. Se amesteca toate, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se adauga iaurtul si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic.

Se imparte in doua parti egale. Se intinde una din parti si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se toarna merele si se niveleaza pe toata suprafata. Se intinde si cealalta foaie si se pune deasupra, peste mere. Se inteapa aluatul cu o furculita, apoi se unge cu oul pastrat de dinainte.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. 

Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Linzer cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Prajitura cu banane si fructe confiate

Postat de simona72

Prajitura cu banane si fructe confiate

Bananele le zdrobim cu furculita pina se face piure si adaugam iaurtul peste ele. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie, se aduga ouale pe rind, se amesteca, se adauga piureul de...

Citeste continuarea

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Postat de rocsi_1612

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2018, 21:07
Eu am facut azi o rasturnata cu mere Buna prajiturica ta!
la 23.09.2018, 21:08
ce buna idée varianta cu mere, imi place tare
la 23.09.2018, 21:10
Și eu am făcut azi o prăji cu mere
Dar tot poftesc și la linzerul tău.
la 23.09.2018, 21:12
Eee, de la tine venea mirosul asta de prajitura cu mere! Este super buna!
la 23.09.2018, 21:16
Cam mult mancati...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking