Desert macarons cu crema de branza

Postat de deyutzky in Dulciuri
26 Apr 2021 | 932 vizualizari

In sfarsit mi-am facut si eu curaj sa fac aceste minunatii dulci. Mereu am avut impresia ca sunt foarte greu de facut, asta pentru ca tot ce am citit pana acum m-a facut sa am impresia ca se pot face doar la un cuptor electric...eu totusi le-am incercat la cuptor cu gaz si trebuie sa recunosc ca am ramas surprinsa cand am vazut ca au iesit. :))) Nu ma asteptam si am zis ca...ori am avut noroc, ori inseamna ca ies si la cuptor cu gaz pana la urma...asa ca le-am mai facut de 2 ori de la prima incercare si au iesit!!  Procesul in sine nu mi se pare foarte greu, iar ingredientele chiar sunt foarte putine in comparatie cu multe alte retete....insa nescesita ceva timp de preparare si trebuie respectati anumiti pasi pe care eu ii consider esentiali, poate ies si fara sa se respecte toti pasii, nu stiu asta, dar eu va scriu mai jos(la rubrica de tipsuri) exact cum am procedat, toti pasii pe care eu i-am urmat.  Sper sa va ajute si sa va reuseasca!    Macarons cu crema de branza - reteta VIDEO

Ingrediente

  • Pentru 12 macarons(24 jumatati):
  • 80g zahar pudra
  • 80g faina de migdale
  • un varf cutit de sare
  • 60-64g albus de ou(aprox. albusul de la 2 oua medii)
  • 50g zahar tos, cristalizat
  • Optional: 2-3 picaturi de colorant alimentar(neaparat sub forma de GEL, nu lichid)
  • Crema:
  • 130g crema de branza
  • 30g zahar pudra
  • 60g unt moale, la temperatura camerei
  • Optional: 1/2 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.

  2. Cerneti intr-un bol compozitia printr-o sita fina, de aprox. 2-3 ori. Pentru a fi siguri ca se cerne toata compozitia, presati cu ajutorul unei linguri.  

3. In alt bol mixati albusurile cu sarea. La inceput mixati la viteza mica spre medie(aici depinde si de puterea mixerului), pana cand se formeaza spuma. Cam 1,5 minute.  

4. In timp ce mixati adaugati zaharul tos, in 3 ture. Dupa fiecare tura de zahar adaugata, mixati bine.

5. Dupa ce ati terminat de adaugat zaharul, mariti viteza mixerului de la mediu spre mare si mixati pana cand obtineti o bezea fina si tare. Bezeaua mixata bine nu trebuie sa curga atunci cand intoarceti vasul.  

6. Optional: adaugati acum colorantul, daca vreti sa le dati putina culoare. Eu am adaugat 3 picaturi de colorant rosu pentru a obtine aceasta nuanta de roz. Colorantul trebuie sa fie sub forma de gel neaparat, nu lichid.  

7. Mixati foarte putin(cateva secunde), la viteza cea mai mica, pentru a se incorpora bine colorantul. Daca nu vreti sa puneti colorant, puteti sari peste acest pas.  

8. Adaugati treptat amestecul de faina de migdale cu zahar pudra, in 3 ture. Amestecati usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Miscarile trebuie sa fie de jos in sus si circulare.   

9. Dupa ce ati terminat de adaugat toata faina, incepeti amestecarea prin tehnica macaronajului. Presati aluatul usor cu spatula pe peretii vasului, apoi strangeti tot aluatul de pe peretii vasului in centrul vasului. Nu stiu daca se va intelege prea bine din fotografii, insa aveti atasata si reteta video pentru mai multe detalii. Repetati aceasta tehnica pana cand compozitia devine neteda, lucioasa si curge de pe spatula ca o panglica. Trebuie sa fie un fel de smantana groasa. Eu am facut aceasta tehnica de aprox 3-4 ori.  

10. Puneti compozitia intr-un sac de patiserie si formati macaronsii pe o tava pe care ati pus hartie de copt.  

11. Trantiti apoi tava de masa de cateva ori(15-20 ori in cazul meu), pana cand macaronsii se aplatizeaza si se elibereaza bulele de aer. Sub tava puteti pune un prosop ca sa nu faceti prea mult zgomot. Daca mai raman bule de aer pe suprafata lor, le puteti acoperi cu ajutorul unei scobitori.  

12. Ii lasati sa se usuce la temperatura camerei aprox. 45 min - 1 ora. In camera sa nu fie umezeala, ar fi de preferat sa-i lasati intr-o camera aerisita sau aproape de un geam deschis. Tot in acest moment deschideti si cuptorul si il preincalziti la 145 grade Celsius. Asa va avea timp sa se incalzeasca bine.  

13. Dupa 1 ora verificati daca macaronsii sunt uscati, trecand cu degetul usor pe suprafata lor. In cazul in care inca sunt lipiciosi, ii mai puteti lasa la uscat.  

14. Ii coaceti la 145 grade Celsius aprox. 14-16 minute(aici depinde si de cuptor, stiu ca unele coc mai tare, va orientati cel mai bine dupa cum stiti ca va coace cuptorul).  

15. Ii lasati sa se raceasca minim 15 minute, apoi ii dezlipiti de pe hartie. Daca incercati sa-i luati mai repede s-ar putea sa se strice.   16. Dupa ce s-au racit complet, formati perechi in functie de marimea lor.  

Crema:

1. Amestecati intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra, cu ajutorul unei spatule. Adaugati apoi untul moale, lasat la temperatura cemerei, si mai amestecati putin pana la omogenizare.
2. Mixati crema pana cand devine pufoasa.
3. Optional: puteti adauga putina esenta de vanilie si mai mixati cateva secunde.
4. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie si umpleti macaronsii.
5. Pastrati minunatiile dulci la frigider.
 
Sper sa va fie de folos! :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Desert tort Macarons

Postat de amalia01

Desert tort Macarons

Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2021, 01:28
Felicitari !!!
la 26.04.2021, 02:06
Multumesc mult, Miha!
la 26.04.2021, 02:38
la 26.04.2021, 06:32
arata de vis
la 26.04.2021, 09:07
Multumesc, Claudia! 🌷

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking