1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.
2. Cerneti intr-un bol compozitia printr-o sita fina, de aprox. 2-3 ori. Pentru a fi siguri ca se cerne toata compozitia, presati cu ajutorul unei linguri.
3. In alt bol mixati albusurile cu sarea. La inceput mixati la viteza mica spre medie(aici depinde si de puterea mixerului), pana cand se formeaza spuma. Cam 1,5 minute.
4. In timp ce mixati adaugati zaharul tos, in 3 ture. Dupa fiecare tura de zahar adaugata, mixati bine.
5. Dupa ce ati terminat de adaugat zaharul, mariti viteza mixerului de la mediu spre mare si mixati pana cand obtineti o bezea fina si tare. Bezeaua mixata bine nu trebuie sa curga atunci cand intoarceti vasul.
6. Optional: adaugati acum colorantul, daca vreti sa le dati putina culoare. Eu am adaugat 3 picaturi de colorant rosu pentru a obtine aceasta nuanta de roz. Colorantul trebuie sa fie sub forma de gel neaparat, nu lichid.
7. Mixati foarte putin(cateva secunde), la viteza cea mai mica, pentru a se incorpora bine colorantul. Daca nu vreti sa puneti colorant, puteti sari peste acest pas.
8. Adaugati treptat amestecul de faina de migdale cu zahar pudra, in 3 ture. Amestecati usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Miscarile trebuie sa fie de jos in sus si circulare.
9. Dupa ce ati terminat de adaugat toata faina, incepeti amestecarea prin tehnica macaronajului. Presati aluatul usor cu spatula pe peretii vasului, apoi strangeti tot aluatul de pe peretii vasului in centrul vasului. Nu stiu daca se va intelege prea bine din fotografii, insa aveti atasata si reteta video pentru mai multe detalii. Repetati aceasta tehnica pana cand compozitia devine neteda, lucioasa si curge de pe spatula ca o panglica. Trebuie sa fie un fel de smantana groasa. Eu am facut aceasta tehnica de aprox 3-4 ori.
10. Puneti compozitia intr-un sac de patiserie si formati macaronsii pe o tava pe care ati pus hartie de copt.
11. Trantiti apoi tava de masa de cateva ori(15-20 ori in cazul meu), pana cand macaronsii se aplatizeaza si se elibereaza bulele de aer. Sub tava puteti pune un prosop ca sa nu faceti prea mult zgomot. Daca mai raman bule de aer pe suprafata lor, le puteti acoperi cu ajutorul unei scobitori.
12. Ii lasati sa se usuce la temperatura camerei aprox. 45 min - 1 ora. In camera sa nu fie umezeala, ar fi de preferat sa-i lasati intr-o camera aerisita sau aproape de un geam deschis. Tot in acest moment deschideti si cuptorul si il preincalziti la 145 grade Celsius. Asa va avea timp sa se incalzeasca bine.
13. Dupa 1 ora verificati daca macaronsii sunt uscati, trecand cu degetul usor pe suprafata lor. In cazul in care inca sunt lipiciosi, ii mai puteti lasa la uscat.
14. Ii coaceti la 145 grade Celsius aprox. 14-16 minute(aici depinde si de cuptor, stiu ca unele coc mai tare, va orientati cel mai bine dupa cum stiti ca va coace cuptorul).
15. Ii lasati sa se raceasca minim 15 minute, apoi ii dezlipiti de pe hartie. Daca incercati sa-i luati mai repede s-ar putea sa se strice. 16. Dupa ce s-au racit complet, formati perechi in functie de marimea lor.
Crema:
1. Amestecati intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra, cu ajutorul unei spatule. Adaugati apoi untul moale, lasat la temperatura cemerei, si mai amestecati putin pana la omogenizare.
2. Mixati crema pana cand devine pufoasa.
3. Optional: puteti adauga putina esenta de vanilie si mai mixati cateva secunde.
4. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie si umpleti macaronsii.
5. Pastrati minunatiile dulci la frigider.
Sper sa va fie de folos! :)